miércoles, 6 de mayo de 2020

VALORS / RELIGIÓ


Bon dia!!

Tots i totes hem passat alguna vegada per pèrdues de coses, mascotes o persones conegudes i, com ja saps, els moments de dol ens mouen diferents emocions i sentiments. Podem passar per diferents etapes o per totes elles i, normalment, segueixen aquest ordre:
Negació: no ens ho creiem i no volem veure la realitat de la situació i del que ha passat.
Ràbia: potser ens enfadem amb la situació o també amb la persona que ens ha deixat.
Tristesa: moment en que deixem caure les llàgrimes.
Acceptació: on ja podem sentir la situació d’una altra manera i, al nostre cor, ja ens sentim més lleugers i en pau.

Les emocions i el dol són un mecanisme natural que tenim els éssers humans; escoltar-les i respectar-les ens ajuda a estar més sans emocionalment.

Entreu en el següent enllaç. Ens explica la història d’un esquirol que ha perdut a la seva mare i va passant per diferents etapes.


Després, intentau contestar aquestes preguntes:
1- Què t’ha paregut aquest conte?
2- Quines emocions o sentiments t’han tocat més mentre escoltaves la història? Ens diries en quin moment sortia cadascuna d’elles?
3- És probable que en alguna ocasió t’hagis sentit com l’esquirol, de forma similar. En quin moment o moments t’has sentit identificat amb l’esquirol i amb la seva pèrdua?
4- Amb quina emoció o emocions et sets més identificat/da quan vius una pèrdua (un objecte apreciat, una mascota o una persona estimada)? Ens podries posar un exemple i dels moments pels que has passat? Què és el que més necessites per poder estar millor per dur aquest dol? Una abraçada, parlar amb algú, cridar, córrer, estar sol, que estiguin al teu costat, que et preguntin si necessites alguna cosa, que et diguin “aquí estic pel que necessitis”…?
5- Trobes que sentir les emocions ens ajuda a comprendre i a viure amb més felicitat? Perquè? O penses que aguantar-les és millor? Perquè? Et costa poder compartir les emocions? Quines emocions et costa més compartir amb els demés?

Cadascú tenim les nostres emocions i tots i totes sempre aprenem d’elles. El que sentís serà tan vàlid i respectable com el que senti una altra persona, per la qual cosa et convido a que comparteixis lliurement el que necessitis i vulguis.

La data límit d’entrega d’aquesta activitat és el dimarts 12. Com ja sabeu, ens ho feu arribar als nostres correus:
Religió: jordibboned1980@gmail.com

Una forta abraçada!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario