martes, 12 de mayo de 2020

CATALÀ: ENTREVISTA

Bon dia!!

Avui us proposo fer una entrevista! Trieu una persona coneguda (familiar, amic...) i li feu unes preguntes. El tema el podeu triar vosaltres, però jo aquí us deixo algunes idees:

- Les seves vivències durant el confinament i què li preocupa dels pròxims mesos.
- Com era la seva escola quan ell/ella era petit/a.
- Sobre els hàbits de salut que segueix (alimentació, esport...).
- Sobre quins llibres, sèries, pel·lícules, etc. li agraden més o li agradaven quan era petit/a. 
- Sobre la seva feina o les feines que ha tingut, o què li agradava o no de cada feina.

Recordeu que podeu triar el tema que vulgueu, però totes les preguntes han de girar en torn al mateix tema. Per tant, heu de triar NOMÉS UN tema.

Heu de saber que les entrevisten tenen tres parts:

ENTRADA: es tracta d’una presentació molt breu de la persona que entrevisteu i del tema que tractareu, per a què la persona que llegeixi l’entrevista sàpiga a qui li heu preguntat.

COS: és on heu d’escriure les preguntes i les respostes. Si durant l’entrevista se us ocorre una pregunta nova (perquè el que us està dient us sembla interessant) podeu improvisar i preguntar el que necessiteu. Podeu escriure les preguntes d’un color i les respostes d’un altre, o com vulgueu, de manera que quedi clar. També és freqüent posar davant de la pregunta una P i davant de la resposta una R. Penseu molt bé les preguntes, escriviu-les i llegiu-les abans de començar l’entrevista. Nombre de preguntes: mínim 4 i màxim 10.

TANCAMENT O RESUM: es pot fer un resum molt breu de les respostes donades, o bé posar un breu comentari personal del que opineu l’entrevista o el tema tractat.

Si voleu, podeu demanar que us deixin grabar l’entrevista (els mòbils tenen grabadora) per a després poder escriure-ho amb tranquil·litat.

La data límit d’entrega és el dimecres 13 de maig.

Envieu-me l’activitat al meu correu de sempre: angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com

Bona feina!

No hay comentarios:

Publicar un comentario