martes, 26 de mayo de 2020

CATALÀ: CONTE BREU AMB L'ESCALA MÀGICA


Bon dia!!


L'activitat d'avui consisteix en inventar un conte que tengui les tres parts bàsiques: introducció, nus i desenllaç. Però heu de seguir les següents pautes, així que llegiu amb atenció:

- El tema principal serà el confinament i/o l'estat d'alarma. La història ha de partir d'aquest tema però pot ser real o imaginària. La podeu fer en primera persona (tu ets el/la protagonista) o en tercera persona (inventa un personatge per al conte). Pot ser de terror, de suspense, de misteri, d'aventures, romàntica, d'humor, de ciència ficció... El final també és lliure.

- No us oblideu de descriure breument al personatge principal (en poques paraules, dir alguns trets físics i de caràcter).

- La vostra història ha de contenir paraules que puguin ser representades amb l'escala màgica (escala de Jacob). Tots la teniu encara? Ja la podeu treure i començar a practicar! De fet, us recomano que us inventeu el conte amb l'escala a les mans, i aneu creant formes i figures.

- Ha de ser molt breu, que se pugui llegir amb un màxim de 2-3 minuts (amb una pàgina o pàgina i mitja hauria de ser suficient). Penseu que després ho grabareu en vídeo! Per tant, millor que no sigui massa larg.


M'heu d'enviar el vostre conte per escrit al meu mail angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com. Us ho corregiré i us ho reenviaré. Llavors, podreu començar a practicar amb l'escala màgica i grabar-ho en vídeo (igual que vàrem fer a classe, que només se veia la taula i l'escala, i se sentia la veu). Si teniu alguna dificultat en aquest aspecte, feu-m'ho saber que intentarem trobar una solució o alternativa. Quan tengui tots els vídeos, els compartiré al blog.

La data límit per a entregar el conte per escrit serà el divendres 29. Aquesta vegada us deixo més temps per a què pugueu pensar i escriure la història. No obstant, el dijous us penjaré algun exercici breu de català.

Per a enviar-me el vídeo narrant el conte amb l'escala màgica, us deixo més temps, fins el dilluns dia 8 de juny. Així podeu practicar i que surti bé.

Comenteu-me qualsevol dubte, pregunta o dificultat que us pugui sorgir.

Espero el vostre relat!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario