martes, 19 de mayo de 2020

CATALÀ: ESCRIURE UN BON E-MAIL


Bon dia!!

Últimament estem enviant molts correus electrònics. És com escriure cartes en paper, però a través d’Internet. Al igual que les cartes, els mails també tenen unes parts i certes coses a tenir en compte. Aleshores, hem d’aprendre a escriure-les correctament. 

Per això, avui us proposo aprendre a escriure mails correctament. Primer de tot, entreu en aquesta pàgina web, que us donarà molta informació. Llegiu-la atentament, però vull que us quedeu sobretot en les parts principals d’un correu electrònic (assumpte, salutació, cos, comiat i signatura).


Per a posar-ho en pràctica, el que heu de fer és enviar-me un mail a mi, seguint les directrius que heu llegit, al meu correu angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com. Al mail em podeu contar el que vulgueu, és lliure, i podeu triar si fer-lo formal o informal. Si necessiteu alguna orientació, us deixo idees:

- Com us ha anat aquesta darrera setmana, que ja podíem sortir a passejar? Heu quedat amb amics i familiars? Com ha estat el retrobament?
- Què és el més difícil d’estar tancat a casa? Heu après a fer alguna cosa durant el confinament? Malgrat tots els aspectes negatius i les dificultats, podeu extreure’n alguna cosa positiva?
- Què és el que més us agrada fer a casa? I amb els amics i amigues? Quins jocs o activitats són les teves preferides?

Us recomano que penseu i apunteu un petit guio abans de redactar. I no oblideu rellegir el missatge abans d’enviar-ho.

Per suposat, l’activitat només és una pràctica de com escriure un bon mail. Seria ideal que continueu aplicant el que heu après en cada mail que envieu, a qualsevol mestre. Encara que siguin missatges molt breus, sempre han de tenir les cinc parts indicades.

La data límit d’entrega és el dimecres 20 de maig.

Espero els vostres missatges!

No hay comentarios:

Publicar un comentario