jueves, 23 de abril de 2020

CATALÀ: SANT JORDI I EL DRAC... O NO?


Bon dia!!

Com ja sabeu, avui és dia 23 d’abril, i això significa que és el dia del llibre (i també l’aniversari de na María García! Moltes felicitats!!). Per tant, l’activitat d’avui anirà relacionada amb la Llegenda de Sant Jordi. Segur que heu sentit el conte moltes vegades, però per si de cas no el recordeu, podeu llegir-lo en el següent enllaç (és un conte breu).


L’activitat consisteix en que reescriviu la història a la vostra manera. Canvieu els personatges i, fins i tot, si voleu, canvieu el final. Per exemple, en lloc d’un drac podeu inventar un altre malvat. O tal vegada no sigui un cavaller fort i valent l’encarregat de guanyar al drac. Això sí, hi ha una única condició que heu de respectar: al final del conte han d’aparèixer roses, al menys una rosa, perquè són el símbol d’aquesta llegenda i símbol també del dia del llibre. Aquesta flor pot aparèixer a la història de la forma que vulgueu.

Recordeu: el conte ha de tenir les tres parts bàsiques que hem vist a classe (introducció, nus i desenllaç). Se diferencien fàcilment perquè estan en paràgrafs diferents (punt i a part). I no us oblideu de posar un títol al vostre conte.

Amb una pàgina hauríeu de tenir-ne suficient. No obstant, teniu total llibertat per a fer el conte de la llargària que considereu oportuna.

Si ho feis a mà, ho podeu decorar amb un dibuix. Si ho feu a ordinador, podeu buscar una imatge per Internet.

Com sempre, m’ho envieu al meu correu: angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com
La data límit d’entrega és el dilluns 27.

Espero que us agradi aquesta activitat.

Feliç dia del llibre!

Àngels.

No hay comentarios:

Publicar un comentario