martes, 2 de junio de 2020

CIÈNCIES: GRANS PANDÈMIES + APRENEM SOBRE AUSTRÀLIA

Bon dia!!!


Avui us deixo dues activitats, perquè no són gaire llargues:

La primera activitat està relacionada amb el projecte de les Grans Pandèmies, i consisteix en buscar una miqueta d'informació per després poder fer uns gràfics a mates. Recordeu que les respostes d'aquesta activitat les podeu fer en castellà i s'han d'enviar als dos mails:
angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com
tmari@educaib.eu

Part de la informació ja la teniu, si mireu en activitats anteriors sobre aquest projecte. Altres, les haureu de buscar.

GAIA: nombre actual d'afectats per Covid-19 a Xina, Itàlia, França, Espanya i Estats Units.

MARIA: nombre actual de víctimes mortals per Covid-19 a Xina, Itàlia, França, Espanya i Estats Units.

LUCÍA: nombre d'afectats per grip espanyola, grip porcina i Covid-19 (a dia d'avui) a Espanya.

GAEL: nombre d'afectats per grip espanyola, influència asiàtica, influència de Hong Kong, grip porcina i Covid-19 (a dia d'avui) a nivell mundial.

JORDI: nombre de víctimes mortals per grip espanyola, grip porcina i Covid-19 (a dia d'avui) a Espanya.

SERGI: nombre de víctimes mortals per grip espanyola, influència asiàtica, influència de Hong Kong, grip porcina i Covid-19 (a dia d'avui) a nivell mundial.

LEIRE: quina ha estat la causa de les pandèmies d'aquest últim segle (grip espanyola, influència asiàtica, influència de Hong Kong, grip porcina i Covid-19): virus o bactèries? Apunta el nom del virus o bactèria que hagi causat cada pandèmia.

SIRIO: nombre de víctimes mortals per grip estacional (la grip "normal" de cada any) i víctimes mortals per Covid-19 (fins a dia d'avui), tant a nivell d'Espanya com a nivell mundial.


Aquesta recerca l'hauríeu de tenir feta per al dimecres, així durant el Zoom ens centrem en com fer els gràfics de barres o circulars.

RECORDATORI: recordeu que el dimecres, al Zoom, cadascú de vosaltres ens explicarà breument la resposta a la pregunta que es va formular la setmana passada. No us oblideu!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La segona activitat és sobre un tema diferent. Avui aneu a conèixer Austràlia! Per tant, heu de veure un vídeo que dura poc més de 10 minuts, on aparèixen moltes curiositats que segurament no coneixíeu.

https://www.youtube.com/watch?v=vajpKB4sKic

Després, contesteu a les preguntes:
- Com es diu la capital d'Austràlia?
- Com es diu el continent on es troba Austràlia?
- Què és el que més t'ha sorprés del vídeo? Enumera al menys tres coses.
- Al vídeo es nombren alguns animals endèmics d'Austràlia. Quins són? Pots nombrar altres animals pròpis (i únics) d'aquest país?
- L'escut d'Austràlia és aquest:
Escudo de Australia - Wikipedia, la enciclopedia libre
Quins són aquests animals i per què els han triat per posar-los al seu escut?
- Austràlia té una gastronomia molt rica i variada. Entreu en el següent enllaç i coneixereu alguns dels plats més característics i reconeguts. Quin o quins dels plats típics t'agradaria probar? Per què? Hi ha algun plat que no t'agradaria probar? Per què no?
https://tiempodexplorar.com/platos-tipicos-de-australia/
- Entreu en el següent enllaç i trieu un joc, el que vulgueu: https://world-geography-games.com/es/oceania.html. Us recomano el dels paísos, però també teniu disponibles capitals i banderes. Només m'heu de fer saber quin heu triat i enviar-me una imatge (foto o pantallazo) que demostri que hi heu jugat (per exemple, amb el resultat final).

Les respostes d'aquesta segona activitat me les envieu al mail angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com

Teniu fins al dijous 4 per a entregar-ho.

Bona feina!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario