Aquesta setmana els/les alumnes de 5è i 6è han acabat el seu projecte dels vaixells, i han deixat constància de moltes de les dades apreses en uns murals que tots podem veure dins l'escola. Han treballat molt bé, han après moltes coses i ha estat súper interessant!
viernes, 18 de diciembre de 2020
miércoles, 16 de diciembre de 2020
TOMASA, LA TORTUGA QUE ARRASA!!
Enguany els/les alumnes de 5è i 6è han triat com a mascota una tortuga marina, na Tomasa. Na Tomasa arrasa amb els bancs de borns i manté sans els mars i les platges. Hem tingut la sort de quedar en 16è lloc en el rànquing de puntuació, i això els ofereix la possibilitat de gaudir de la Setmana del Mar!! Esperam amb moltes ganes que arribi el dia d'aquesta experiència!! Com podeu imaginar-vos, els nostres alumnes estan molt emocionats!
En saber dates concretes, us anirem informant.
Enhorabona a tots els participants! I en especial, enhorabona, Santa Agnès!!
sábado, 12 de diciembre de 2020
INVESTIGADOR/ES MUSICALS
Fa unes setmanes, na Lis i na Maria ens vàren oferir una presentació sobre un tema relacionat amb la música que els interessava investigar.
ELS RACONS MUSICALS
Aquestes setmanes a música, els dies que feia bon temps, hem aprofitat per a sortir al pati i fer els racons musicals!
Al racó de BINGO DE RITMES, els alumnes juguen al bingo, però enlloc de nombres hi troben ritmes de quatre pulsacions amb les figures rítmiques treballades. Un/a de ells/es va picant els diferents ritmes que té a la guia (un full amb tots els ritmes que poden trobar a les targetes) i la resta van escoltant i reconeixent auditivament si tenen o no el ritme que han sentit, a la seva targeta.
LA CARPETA VIATGERA
IMPORTANT: recorda que primer escoltem la música i fem les fitxes. Llavors podem mirar els videos, així no ens influeixen les imatges en el que estem escoltant.
Que ho gaudiu molt!
La música pot expressar moltes coses sense emprar cap paraula: històries, cuadres, somnis, records, sentiments... Aquest tipus de música, representativa de la música del segle XIX, es diu música descriptiva. Moltes vegades els seus compositors ens conten històries o experiències viscudes. A veure què imagines tu escoltant-les!
VÍDEO 1: PINTURES EN UNA EXPOSICIÓ
Un compositor rus, anomenat Modest Músorgski va crear diferents composicions per dibuixar amb música uns quadres que havia fet el seu amic Víctor Hartmann. Vols saber com va representar aquests quadres a través de la música?Si t'hi fixes bé, veuràs com la música canvia amb cada quadre que es mostra. Aquí tens un exemple en la versió per a piano:
Modest Músorgsky és un dels molts compositors que han creat música descriptiva. Mira els següents vídeos i en descobriras més!
VÍDEO 2: NOCTURN OP. 9 Nº2 - Fréderic François Chopin
Fréderic Chopin fou un compositor polonés, professor i virtuós del piano. És un dels respresentant del romanticisme musical, un període musical que va durar des del 1810 fins al segle XX. La música del romanticisme intentava fer sentir emocions a les persones que escoltaven. Aquesta peça, que s'anomena Nocturn, és una de les més famoses d'aquest compositor:(el quadre del fons és de Vincent Van Gogh, un pintor dels Països Baixos que vivia a França, que va pintar allò que veia des de la finestra de la seva habitació quan era de nit)
VÍDEO 3: CINQUENA SIMFONIA nº5 en do menor op.67-Ludwig Van Beethoven
Beethoven va composar la Cinquena simfonia, una de les peces més famoses de la música clàssica. La va començar a escriure quan començava a perdre el sentit de la audició, quan començava a ser sord.Hoffman, va descriure aquesta peça amb les paraules següents:
<< Llums radiants són llençades fins a la profunda nit i llavors ens adonem de les ombres gigantesques que, moguent-se envant i endarrere, s'apropen fins a nosaltres...>>
Creus que va encertar amb aquestes paraules?