viernes, 18 de diciembre de 2020

PROJECTE DELS VAIXELLS

Aquesta setmana els/les alumnes de 5è i 6è han acabat el seu projecte dels vaixells, i han deixat constància de moltes de les dades apreses en uns murals que tots podem veure dins l'escola. Han treballat molt bé, han après moltes coses i ha estat súper interessant!





















miércoles, 16 de diciembre de 2020

TOMASA, LA TORTUGA QUE ARRASA!!



Enguany els/les alumnes de 5è i 6è han triat com a mascota una tortuga marina, na Tomasa. Na Tomasa arrasa amb els bancs de borns i manté sans els mars i les platges. Hem tingut la sort de quedar en 16è lloc en el rànquing de puntuació, i això els ofereix la possibilitat de gaudir de la Setmana del Mar!! Esperam amb moltes ganes que arribi el dia d'aquesta experiència!! Com podeu imaginar-vos, els nostres alumnes estan molt emocionats!

En saber dates concretes, us anirem informant.

Enhorabona a tots els participants! I en especial, enhorabona, Santa Agnès!!

sábado, 12 de diciembre de 2020

INVESTIGADOR/ES MUSICALS

Fa unes setmanes, na Lis i na Maria ens vàren oferir una presentació sobre un tema relacionat amb la música que els interessava investigar. 


El projecte d'investigació de na Lis va ser sobre: quina va ser la primera cançó que va existir? 
Va descobrir que la primera peça mai creada (que nosaltres tenguem constància) fou l'Himne a Nikkal. Varem gaudir molt de la seva presentació, va esforçar-se molt en prepara-la i va elaborar fins i tot un quadern fantàstic on hi va escriure la informació que va trobar.



El projecte d'investigació musical de na Maria va ser sobre el violí
Va descobrir quin va ser el primer violinista, on es fa fabricar el primer violí i va poder nodrir la seva curiositat. Ens va agradar moltíssim!


ELS RACONS MUSICALS

 Aquestes setmanes a música, els dies que feia bon temps, hem aprofitat per a sortir al pati i fer els racons musicals!


Al racó de PICA, PICA, els/les alumnes creen els seus ritmes amb les figures rítmiques treballades i llavors, picant la pulsació amb un peu, piquen alhora el ritme que ells/es mateixos/es han composat.


Al racó de TREPITJA EL PENTAGRAMA, els/les alumnes es distribueixen els rols de manera que un/una fa de director/a, l'altre trepitja diferents notes al pentagrama que dibuixa (abans de començar) i l'altre (a vegades dos/dues alumnes), van tocant les notes que trepitja el/la seu/seva company/a al xilòfon i al carrilló.

Al racó de BINGO DE RITMES, els alumnes juguen al bingo, però enlloc de nombres hi troben ritmes de quatre pulsacions amb les figures rítmiques treballades. Un/a de ells/es va picant els diferents ritmes que té a la guia (un full amb tots els ritmes que poden trobar a les targetes) i la resta van escoltant i reconeixent auditivament si tenen o no el ritme que han sentit, a la seva targeta.

LA CARPETA VIATGERA




Aquesta setmana, la carpeta viatgera viatja fins a na Mora! 
Ara has d'escollir dos dels tres vídeos següents per fer les fixes de la carpeta. 
Però esteu convidats a gaudir dels tres!

IMPORTANT: recorda que primer escoltem la música i fem les fitxes. Llavors podem mirar els videos, així no ens influeixen les imatges en el que estem escoltant. 

Que ho gaudiu molt!

La música pot expressar moltes coses sense emprar cap paraula: històries, cuadres, somnis, records, sentiments... Aquest tipus de música, representativa de la música del segle XIX, es diu música descriptiva. Moltes vegades els seus compositors ens conten històries o experiències viscudes. A veure què imagines tu escoltant-les!


VÍDEO 1: PINTURES EN UNA EXPOSICIÓ

Un compositor rus, anomenat Modest Músorgski va crear diferents composicions per dibuixar amb música uns quadres que havia fet el seu amic Víctor Hartmann. Vols saber com va representar aquests quadres a través de la música? 

Si t'hi fixes bé, veuràs com la música canvia amb cada quadre que es mostra. Aquí tens un exemple en la versió per a piano: 


Modest Músorgsky és un dels molts compositors que han creat música descriptiva. Mira els següents vídeos i en descobriras més!

VÍDEO 2: NOCTURN OP. 9 Nº2 - Fréderic François Chopin

Fréderic Chopin fou un compositor polonés, professor i virtuós del piano. És un dels respresentant del romanticisme musical, un període musical que va durar des del 1810 fins al segle XX. La música del romanticisme intentava fer sentir emocions a les persones que escoltaven. Aquesta peça, que s'anomena Nocturn, és una de les més famoses d'aquest compositor: 

(el quadre del fons és de Vincent Van Gogh, un pintor dels Països Baixos que vivia a França,   que va pintar allò que veia des de la finestra de la seva habitació quan era de nit)

VÍDEO 3: CINQUENA SIMFONIA nº5 en do menor op.67-Ludwig Van Beethoven

Beethoven va composar la Cinquena simfonia, una de les peces més famoses de la música clàssica. La va començar a escriure quan començava a perdre el sentit de la audició, quan començava a ser sord. 


Hoffman, va descriure aquesta peça amb les paraules següents: 

<< Llums radiants són llençades fins a la profunda nit i llavors ens adonem de les ombres gigantesques que, moguent-se envant i endarrere, s'apropen fins a nosaltres...>>

Creus que va encertar amb aquestes paraules?

sábado, 14 de noviembre de 2020

Taller de compostatge

El passat dijous 12 de novembre els alumnes des de 3r fins a 6è vàrem poder participar i gaudir d'un taller molt interessant sobre el funcionament de la compostera, impartit per en Juanjo Torres, de l'associació "Amics de la Terra Eivissa". A més, els alumnes varen aprendre la manera correcta per utilitzar la compostera escolar, així com altres aspectes molt útils i interessants relacionats amb l'àmbit del reciclatge, prenent consciència i interioritzant la importància del reciclatge per tal de protegir el nostre medi ambient. 








Tot Sants i "sa trencada"

El passat divendres 30 d'octubre i coincidint amb Halloween vàrem celebrar amb tots els alumnes "sa trencada" amb fruits secs i aprofitant l'espai natural que envolta el nostre centre. La majoria d'alumnes varen venir disfressats per gaudir d'aquest dia tan especial.




viernes, 30 de octubre de 2020

Taller de cuina de Halloween

 Aquest dijous hem fet un taller de cuina amb l'alumnat de 3r a 6è, on hem elaborat "dits de bruixa". S'ho han passat molt bé decorant-les. Han quedat terroríficament delicioses!!






miércoles, 28 de octubre de 2020

OBSERVACIÓ D'UNA MANTIS RELIGIOSA

 

Avui hem tingut una visita especial: una pregadéu, o mantis religiosa! L'hem pogut observar de ben a prop per veure'n tots els seus detalls i hem pogut veure com caçava un cuc i se'l menjava. Un insecte ben curiós i interessant!!





sábado, 17 de octubre de 2020

LA CARPETA VIATGERA

 



Hola a tots i totes!

Aquesta setmana a LA CARPETA VIATGERA,
vos convid a escoltar tres audicions que faran volar la vostra imaginació!

VIDEO 1: PIZZICATO SYLVIA - Leo Delibes


AUDICIÓ 2: ET L'EXTRATERRESTRE - John Williams


AUDICIÓ 3: HEDGWIG'S THEME (De la pel·licula Harry Potter) - John Williams


domingo, 4 de octubre de 2020

BEHIND THE MASK (SOTA LA MASCARETA)

Bon dia a tots i totes! 

La setmana passada a Arts and Crafts (Plàstica) amb els alumnes de 3r a 6è a de primària, vàrem fer la manualitat "Behind the mask" (sota la mascareta), relacionada amb la gestió i reflexió emocional.

Així, els/les alumnes varen poder reflexionar i parlar sobre com és la seva personalitat i sobre com els veuen la resta de companys/es. D'aquesta manera vaig poder conèixe'ls una mica més i ells/es varen fer un exercici d'auto-coneixement.

Vàrem seguir les següents pautes:

1. Dibuixa't a tu mateix/a amb a mascareta.
2. Ara dibuixa't a tu mateix/a sense mascareta i escriu paraules (adjectius) que tu creus que et defineixen.
3. Quines paraules et posarien els teus companys/es? Ho escrivim a la pissarra.
4. Comparam: Quines paraules has escrit que els teus companys no han dit? Quines han dit els teus companys que tu no has escrit?

Algunes de les manualitats que varen fer els/les alumnes:






Algunes fotografies de la passa 3 i 4 
(els companys i companyes anaven dient adjectius que definien al company/a que estava a la pissarra):




viernes, 2 de octubre de 2020

LA CARPETA VIATGERA

Hola a tots/es!

Som na Júlia i enguany som la mestra de Música i Arts and Crafts!

Durant aquest curs tindrem una carpeta musical viatgera, que cada setmana viatjarà cap a un/a alumne/a diferent! És un recurs molt engrescador per treballar l'audició musical.

Cada setmana penjaré tres vídeos i l'alumne/a al que li ha tocat la carpeta, escollirà dos d'aquests vídeos. Amb aquests dos vídeos, podran fer les fitxes que trobaran a la carpeta!

Però la resta d'alumnes també està convidat a veure els vídeos, escoltar i observar tot el que hi passa.

Aquesta setmana la carpeta viatgera ha viatjat fins na Lulu! Ara has d'escollir dos dels tres vídeos següents per fer les fitxes de la carpeta!


VÍDEO 1: JACOB COLLIER - ALL I NEED

En aquest vídeo, en Jacob Collier, un cantautor molt creatiu, ha fet una cançó emprant sons de dins el bany de casa seva! I esque podem fer música amb quasi qualsevol cosa!


VÍDEO 2: TARZAN - DESBARATANT EL CAMPAMENT

Els ximpanzés i l'elefant fan de les seves al campament que troben a la pel·lícula de Tarzan! Escolteu com sona!



VÍDEO 3: LA MÀQUINA D'ESCRIURE

Podem fer música amb una màquina d'escriure?





viernes, 19 de junio de 2020

SORTEIG DELS DIBUIXOS SIGNATS PER CELIA DOS SANTOS

Bon dia a tots i a totes!!

Aquest matí hem fet el sorteig dels tres dibuixos. La mà inocent ha estat n'Andreu.




Els/Les guanyadors/es de cada dibuix han estat els següents:

DIBUIX 1: SERGI


DIBUIX 2: GAIA


DIBUIX 3: LULÚ


Enhorabona als guanyadors i guanyadores!! Rebreu el vostre dibuix el dia de les notes.




DEDICAT A TOTS VOSALTRES AMB MOLT DE CARINYO💚💛💜


Bon estiu!

Esper que passseu un molt bon estiu i vos don les gràcies per haver compartit aquest any ple d'experiències i nous aprenentatges amb mi.


viernes, 12 de junio de 2020

TALLERS DE LLIURE CIRCULACIÓ VIRTUAL (ZOOM)


SETMANA DEL 15 AL 19 DE JUNY
TALLERS DE LLIURE CIRCULACIÓ VIRTUAL (ZOOM)
CEIP SANTA AGNÈS DE CORONA
Aquesta darrera setmana de curs els mestres vos volem oferim una sèrie de tallers que hem preparat amb molta il·lusió. Esperem que vos agradin les nostres propostes!
Seran via zoom: enviau e-mail al mestre responsable del/s  taller/s en què vulguin participar els vostres fills. Teniu temps fins el dilluns dia 15 a les 14 hores. Dilluns a la tarda   rebreu al vostre correu el link amb la invitació al zoom dels tallers als que vos apunteu. La seva duració serà de 40 minuts. Vos demanam que intenteu  ser puntuals i tenir preparat el material que es necessita per fer-lo.
Recomanats per INFANTIL (10:30h)
Recomanats per PRIMER I SEGON (11:30h)
Recomanats per TERCER A SISÈ (12:30h)
DIMARTS 16
TALLER “RECERCA DEL TRESOR” (Judit)


DIMECRES 17
TALLER DE MALABARS (Pep)
Material necessari: tres pilotes de tennis i tres poals


DIJOUS 18
TALLER “QUI ÉS QUI?” (Sandra)

DIMARTS 16
TALLER “QUI ÉS QUI?”(Ana)
Material necessari: dur posats accessoris divertits tipus gorra, mocador, ulleres, joies, corbata...

DIMECRES 17
TALLER DE TEATRE (Fina)
“La rateta que escombrava l’escaleta”.
Material necessari: una granera, una moneda, un llaç.
Voluntari: màscares o elements representatius dels següents animals: rateta, gat, anyell, ase, ca, porc, gall. (AL BLOG HE POSAT UNA ENTRADA AMB EXEMPLES DE MASCARETES)

DIJOUS 18
TALLER “LOS CHINOS” (Yeifry)
Material necessari: 3 pedres petites o 3 boles de paper.

DIMARTS 16
TALLER DE BINGO (Bàrbara)
Material necessari: cartrons impresos o copiats, fitxes per tapar els números

DIMECRES 17
TALLER “SIMON SAYS...” (Tere)

DIJOUS 18
TALLER DE MÀGIA
Material necessari:
- Una goma elàstica
- Un anell
- Un paper de 7x11cm (aprox.) que pot ser de qualsevol color
- Un bitllet (preferiblement de 5€)
- Un llapis o bolígraf
- Unes tisores
(Àngels)

Llistat de mails de referència:
APUNTA’T ENVIANT UN MAIL  AL MESTRE  RESPONSABLE DEL TALLER QUE T’AGRADI FER I REBRÀS EL LINK PER ACCEDIR-HI!
TENIU TEMPS FINS EL DILLUNS DIA 15 A LES 14H.
RECORDA QUE POTS FER NOMÉS UN, O PARTICIPAR DE VARIOS.
ÉS HORA DE JUGAR!
Judit - infantilceipsantaagnes@gmail.com - “RECERCA DEL TRESOR”
Pep- jjuan6@educaib.eu - “MALABARS”
Sandra - sandri.torres.torres@gmail.com - “QUI ÉS QUI?” (INFANTIL)
Ana - ambonedbauer@educaib.eu - “QUI ÉS QUI?” (PRIMÀRIA)
Fina - finaribas4@gmail.com - “TEATRE”
Yeifry - yereyessano@educaib.eu - “LOS CHINOS”
Bàrbara -  bfllabrespocovi@educaib.eu - “BINGO”
Tere- tmari@educaib.eu - “SIMON SAYS…”
Àngels - angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com - “MÀGIA”


jueves, 11 de junio de 2020

CATALÀ: EMBARBUSSAMENTS

Bon dia!!!

Avui us deixo l'última activitat de català, una de molt divertida: els embarbussaments! Un embarbussament és una frase que és complicada de dir.

L'activitat d'avui és molt senzilla: llegiu els embarbussaments que teniu aquí baix, en color blau, i intenteu-los dir en veu alta, el més ràpid que pugueu.

Després, trieu-ne un, el que vulgueu, i feu un petit vídeo dient l'embarbussament.

Heu de saber que, en tenir-los tots, els penjaré al blog!!


A la baixada de can Codonyers hi havia una codonyera. Quan s'ajupia, codonys collia. Quan s'aixecava, codonys agafava.


Setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat. Si el penjat es despenja, els setze jutges del jutjat no podran menjar més fetge del penjat.


Una gallina tica-xica-mica, cama-curta i ballarica va tenir set polls tics-xics-mics, cama-curts i ballarics.


Un caragol ben encaragolat, qui serà qui el desencaragolarà? Jo seré qui el desencaragolaré perquè de desencaragolar en sé.


Una gallina xica, tica, mica, camacurta i ballarica, va tenir sis fills xics, tics, mics, camacurts i ballarics. Si la gallina no hagués estat xica, tica, mica, camacurta i ballarica, els pollets no haurien estat xics, tics, mics, camacurts i ballarics.


La data límit per a entregar el vídeo amb el vostre embarbussament és el dimarts 16 de juny. Recordeu que a partir d'aquest dia, ja no s'acceptaran més activitats.

Espero que passeu una estona divertida i que no se us faci un embolic la llengua!!!



CIÈNCIES: LA DENSITAT

Bon dia a tots i a totes!!!

Avui us deixo l'última activitat de ciències: anem a experimentar amb la densitat. Però què és la densitat? Us deixo el següent enllaç, on us explicarà de forma molt clara què és, amb molts d'exemples. Llegiu amb atenció i mireu el vídeo.
https://cuentitisaguda.com/explicar-la-densidad-a-ninos-con-experimentos-sencillos/


Per aprendre sobre els diferents nivells de densitat, podeu veure aquest vídeo:
https://www.youtube.com/watch?v=a_Ig4-Pw6D4


Després de veure els vídeos, escriu amb les teves paraules què és la densitat, de manera que tu ho entenguis.


Ara, trieu un dels experiments d'aquí baix i intenteu-lo fer a casa. Penseu en quins materials teniu per a poder-ho fer. Si no teniu colorants alimenticis, podeu utilitzar un poquet de pintura (tèmpera, aquarel·les...). Per a no gastar massa material, intenteu utilitzar un recipient petit.

- Per fer una torre de líquids de diferents densitats:
https://www.youtube.com/watch?v=4ZZAj8q-HMA


- Per fer un arc de Sant Martí dins un recipient:
https://www.youtube.com/watch?v=8-ChrVcP5qU


- Per crear un "submarí groc":
https://www.youtube.com/watch?v=bh46lvCXlhs


- Per diferenciar entre Coca Cola normal i light:
https://www.youtube.com/watch?v=rMPq1sEXwaY


Envieu-me una foto o un vídeo del vostre experiment, així com la vostra resposta a la pregunta de què és la densitat.

angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com

La data límit per a entregar-ho és el dimarts dia 16 de juny.

Espero que us agradi l'activitat!!!

5è and 6è. FINAL TASK. ENGLISH

Hello girls and boys,

It's the final task!! I congratulate you because you have done all the tasks very well and you have worked very hard, so... we repeat Kahoot!!!👏👏👏👌😎

You can send me an e-mail to tmari@educaib.eu telling me if you liked, didn't like  or loved playing this kahoot, I would be very happy if you send me your comments!

Click on the link below:
https://kahoot.it/challenge/05978921?challenge-id=60f78d3d-09e9-4704-a97f-eea987eaacba_1591808246718

I hope you'll have fun!

A big hug
Tere💖💖

miércoles, 10 de junio de 2020

VALORS / RELIGIÓ

Bon dia a tots i a totes!!

Avui us deixam l'última tasca de valors i religió. És una petita reflexió sobre com ha estat la vostra experiència durant la quarentena, però enfocada des d'un punt de vista positiu. Penseu una miqueta i contesteu a les preguntes.




Diari quarentena:
  1. Tres coses coses que he aprés



  2. Tres coses que he fet per primera vegada



  3. Tres coses (accions, situacions, paraules...) amb les que he ajudat a algú



  4. Tres pensaments positius que he tengut


    1.   
  5. Tres coses que ja no faig igual que abans del confinament



  6. Tres coses que vull fer quan acabi tot i tornem a la normalitat



  7. Pensa alguna situació en que t’hagis sentit així durant aquestes setmanes:

    1. Trist:

    1. Alegre:

    1. Preocupat:

    1. Entretingut:

    1. Agraït:

    1. Emocionat:

    1. Asustat: 


La data límit d’entrega d’aquesta activitat és el dimarts 16 de juny. Com ja sabeu, ens ho feu arribar als nostres correus:
Religió: jordibboned1980@gmail.com

Una forta abraçada!!

5è y 6è.MATES. TAREA FINAL: KAHOOOT!!!!


Hola chicas y chicos,

Siiiiii!!! Al fin un Kahooot!!👏👏👏💪Os tenia esta sorpresa preparada para la tarea final😉😉
Quiero felicitaros a todos y todas por haber hecho las tareas tan bien y haberos esforzado tanto, así que ahora toca jugar!!

Aquí tenéis el enlace a un Kahoot con acertijos matemáticos, importante: en la pregunta 3 dadle a la respuesta "2 picos y 4 patas", sé que no es la correcta pero no la puedo cambiar, vale? Las demás respuestas sí que son correctas.

 Vamos a darle caña a las neuronas!Espero que os guste y os divirtáis mucho!!

https://kahoot.it/challenge/08475069?challenge-id=60f78d3d-09e9-4704-a97f-eea987eaacba_1591722837355

No hace falta entregar nada pero estaría muy contenta si me enviáseis un mail a tmari@educaib.eu, contándome si os ha gustado, si os ha parecido fácil o difícil, cuál pregunta os ha sorprendido, etc..
lo que queráis contarme, vale?

Un fuerte abrazo💖💖
Tere

martes, 9 de junio de 2020

REFLEXIÓ FI DE CURS

Hola nens i nenes.

           Aquest curs tan extraordinari ja està a punt de finalitzar. Són molts els records que ens durem d'aquest any, que ja va començar sent molt especial amb el record present del nostre company, germà, alumne i amic Ilan i que ha seguit sent molt diferent amb tot el que ha suposat el coronavirus a la nostra vida escolar i familiar.


De paseo por el corazón humano: ¿cómo funciona?


Ara és el moment de mirar enrera, recordar el pas del tots aquests messos i fer una petita reflexió.


ENS AGRADARÍA QUE CADA ALUMNE/A PENSI  EN ALGUNA COSA CONSTRUCTIVA I POSITIVA QUE S'EN DUU D'AQUEST ANY I ESCRIGUI UNA FRASE RESUMINT EL SEU PENSAMENT.

Potser algo que hem aprés, algun regal que ens ha portat aquesta situació o una cosa que hem descobert de naltros mateixos o de la nostra família... Tot és vàlid!

En tenir-ho, agrairem que envieu aquesta reflexió que ha fet el vostre fill al mail 


AMBONEDBAUER@EDUCAIB.EU

Així permetreu que la vostra reflexió formi part del vídeo d'acomiadament que estem preparant per dir adéu a aquest curs i també a tots els companys i mestres que finalitzen el seu pas pel nostre centre.

Esperem la vostra participació.

Atentament,
claustre de Sta.Agnès de Corona

CATALÀ: ESCRIVIM RODOLINS

Bon dia!!

Què tal una mica de poesia per anar acabant ? L'activitat d'avui consisteix en escriure un petit poema utilitzant rodolins. Però per a què no se us faci massa difícil, llegiu aquesta informació:

Els rodolins són dos versos que rimen entre ells.

Per a escriure un petit poema, primer heu de pensar en una paraula, sobre la que voleu dir alguna cosa. Per exemple: caragol.

Després, penseu en una altra paraula que acabi igual o similar, per a que rimin. Per exemple: caragol - sol. Ja només queda ajuntar-les per a dir alguna cosa:
                                         Vet aquí un caragol
                                         que treu les banyes al sol.

Podeu allargar-ho una mica més, fent-ho de la mateixa manera. Per exemple:
                                         Vet aquí un caragol
                                         que treu les banyes al sol.

                                         Sempre que cau la pluja
                                         sobre les fulles es puja.

                                         I deixa un brillant caminet,
                                         sembla que va amb patinet!


Per a inspirar-vos una miqueta, al següent enllaç podeu llegir poemes fets per alumnes d'una altra escola. Alguns estan en castellà i altres en valencià, però us servirà per a fer-vos una idea.

http://poemem.blogspot.com/2008/02/poemes-i-rodolins-de-segon-i-tercer.html


Per tant, us demano que inventeu un poema petit, fet amb rodolins, de mínim sis versos i màxim deu versos.
Pot ser sobre el tema que vosaltres vulgueu.
No us oblideu de posar-li un títol!

Envieu-me el vostre poema al mail angelsbonetsantaagnesdecorona@gmail.com

La data límit és el dimecres 10 de juny.

Bona feina!